Tanker

Jeg er heldig

IMG_2645Jeg er heldig, synes jeg.

Jeg har godt nok hverken vundet i Lotto eller andet spil, er ikke kommet til flere penge, har ikke fået store gaver eller noget, men alligevel synes jeg bare, at jeg er heldig.

For nogle uger siden var jeg i Næstved for at holde foredrag. Mit foredrag som handler om at leve med et handicap. Jeg var inviteret af Scala Fitness Center, som skulle holde en eventdag sammen med Team Rynkeby og samle ind til Børnecancerfonden. Når folk ikke lige oksede rundt med diverse former for motion, så kunne de sætte sig og holde en lille pause ved at lytte til et foredrag, hvor billetprisen blev doneret til Børnecancerfonden.

Før mit foredrag blev der fortalt om Børnecancerfonden. Så rørende og smukt.

Jeg kom til at tænke over, hvor heldig jeg er ikke at have denne grimme sygdom eller i det hele taget andre sygdomme.

Jeg har et handicap – medfødt knogleskørhed.

Jeg fejler ikke et handicap. Et handicap er ikke en sygdom.
Medfødt knogleskørhed er ikke en sygdom, det betyder bare at mine knogler ikke er stærke nok til, at jeg kan gå og være al for voldsom med andre ting, for så kan de brække, men jeg er ikke syg af den grund.

Jeg plejer at sige i mine foredrag, at det var en udfordring, jeg fik, da jeg blev født. Mine forældre lærte mig at tage udfordringen op – og dengang og nu forsøger jeg på bedste vis, at få livet til at fungere så godt som overhovedet muligt.

– og det gør det, synes jeg.

Så jeg er heldig “kun” at have knogleskørhed. Der findes så mange andre handicaps, der er langt værre. Nu har jeg godt nok sat “kun” i anførselstegn, for selvfølgelig er det ikke altid lige sjovt at have knogleskørhed, det indrømmer jeg gerne. Der er en del smerter af og til, især når noget brækker. Og ja, det er s…. irriterende og belastende, men igen – der er andre ting, der er langt værre.

Brok - lånt fra nettetDa jeg kørte hjem fra Næstved, tænkte jeg på alt det her.

Hvor ofte brokker man sig ikke over små ting? Køen i Netto – Regnvejr – Skatten – Genudsendelser i tv osv. osv.. Man kan hele tiden finde på ting.

Men hvis man lige stopper op et øjeblik og tænker over, hvor mange ting der faktisk er at glæde sig over. Hvor heldig man egentlig er. Så bliver det hele meget lysere. Sådan har jeg det i hvert fald.

Og jeg synes, jeg er heldig – jeg har mange ting at glæde mig over.

Jeg har en skøn familie. Nogle helt fantastiske nevøer.

IMG_3189Sidste søndag var jeg med nevøerne til søskende svømning. Jeg har for år tilbage været med den store, da han kun var en lille baby. Det var helt fantastisk at se.
Så da han nu for tredje gang sagde til mig: Moster – hvis det er, så må du altså gerne komme med til svømning og se os, altså hvis du har lyst, så må du gerne…
– så tog jeg mig sammen og stod tidligere end tidligt op en søndag. OG det var stadig lige fantastisk at være med. Så livsbekræftende at se alle de små trolde plaske rundt i vandet og høre deres glade stemmer.

IMG_3239

 

Da vi var i omklædningsrummet på vej ind til bassinet, gik den store forrest – meget forsigtigt – alt imens han pegede på gulvet og sagde: Moster du skal altså lige passe på her, der er meeeeeget glat…
Bag ham fulgte den mindste og som en anden papegøje gentager-den-alt-hvad-man-siger lød det: Moster, du skal altså lige passe på her, der er meeeeeget glat…IMG_3208

 

 

Der er SÅ mange skønne oplevelser og guldkorn fra de her to Stjerner. Jeg er virkelig heldig, at det er MINE nevøer. 🙂

Udover mine skønne nevøer er jeg også så heldig at have en servicehund. Faktisk min anden servicehund. Både Chili og nu Mocca har bragt og bringer så meget glæde ind i mit liv.

Når man har en servichund, kan man, hvis man har mulighed for det, har lyst og tid få utallige oplevelser.

Jeg kunne fortælle om så mange ting, som jeg har oplevet med mine skønne hunde.

Kommer lige med et par enkelte – og så må jeg fortælle videre i et andet indlæg.

Med Chili deltog jeg i næsten alt, hvad jeg overhovedet kunne komme til. Opvisninger, messer, holdt foredrag – og Chili blev min første TV-star, da hun blev brugt i DR programmet “For Godt Til At Være Sandt”.

Jeg holder rigtig meget af at deltage i så meget som muligt – for det første for at sprede kendskabet til STH – Servicehunde Til Handicappede, men så sandelig også for alle oplevelserne. Udover det så er det min lille måde at kunne sende lidt “TAK” tilbage. Tak til alle dem, der gør det muligt, at de her fantastiske hunde findes.

Så her er jeg også heldig.

Chili var en rigtig prinsesse. Når vi var til opvisninger elskede hun at gøre sig til over for publikum. Når jeg bad hende om at apportere en af tingene, der var lagt ud på gulvet, så skulle hun først lige sikre sig, at publikum kiggede på hende. Så skulle hun lige strække sig – og så kunne hun da godt, hente en af tingene. Hun nærmest kastede den hen til mig, så kunne jeg gribe, hvis jeg var hurtig. Bagefter … så kiggede hun lige på publikum igen. 🙂

Han elefanten zooEngang var vi Zoo for at lave opvisning. Altid en kæmpe udfordring at være der. Efter opvisningen trillede vi en tur i haven for at se på de andre dyr. 😉
Chili og jeg fandt elefanterne.

Det skulle vi så nok ikke have gjort!!!

Dengang stod den store hanelefant for sig selv i det gamle anlæg. Da Chili så ham, ved jeg ikke, om hun tænkte, at han var en stor farlig hund. I hvert fald synes hun lige, at han skulle have en hilsen. Så hun kom med et af sine dybeste vov – hentet helt nede fra bagerste bagpote… Stolt kiggede hun på mig: så kan han lær’ det!

Hr. Elefant var ikke helt tilfreds, fandt vi ud af. Han løftede det ene ben og stampede i jorden, så løftede han snablen og kvitterede Chilis hilsen med den største salut – det vildeste trut i snablen, som jeg nogensinde har hørt.

Jeg er fuldstændig sikker på at hvis der var taget et billede af os, så havde vi vindblæst hår og al hud nærmest trukket bagom i nakken.
Jeg har aldrig i de 9 år Chili levede set hende vende så hurtigt omkring – for den sags skyld heller ikke mig selv. Vi strøg afsted med støvet hvirvlende efter os og jeg var næsten overbevist om, at der også kom en elefant… Jeg griner stadig – altså her bagefter. 🙂Chili og jeg

Mocca er også en prinsesse bare på en lidt anden måde. Når vi er ude til opvisning, så kan hun faktisk godt være en anelse irriterende – på den gode måde. Hun er ligesom dukseeleven i klassen, der hopper lidt på stolen med fingeren i vejret: se mig – se mig – jeg kan godt svaret.

Mocca er ellevild, kan slet ikke sidde stille. Småbjæffer, lægger sig ned, rejser sig op, gør opmærksom på: tag mig – tag mig – jeg kan det der – kom nuuuuuuu

Når så hun endelig får lov, så springer hun frem. Det stakkels skab som har overlevet utallige hunde, der har åbent og lukket det, er snart revet helt fra hinanden. Mocca nøjes ikke bare med, at tage den lille ting ud, der er lagt i skabet. Næ nej, jeg får skam også hylden – og hvis hun kunne – hele skabet. Jeg har desværre ikke noget billede af det.

IMG_3041Men jeg har et billede af, at hun faktisk er ved at blive lidt af en Diva. For selvom jeg kun har haft hende 8 mdr, så har hun allerede været mere i tv end de fleste.

TV2 FriHuset, Go’Morgen Danmark, et par gange i Thomas Skov “Revolver” på DR3 og for nyligt i TV2 Lorry. En rigtig TV-star jeg har fået mig.

Jeg indrømmer gerne, at jeg er glad for, at hun er så dygtig, at hun får lov og mulighed for at være med til alt det her. Det er så sjovt. Elsker udfordringer ved det, når de (tv-folkene) tror, at hun er lidt af en robot, der kan alt – og jeg så skal prøve at få hende til det, de gerne vil. Mocca i Revolver

Kan du ikke lige få hende til at gå forvildet rundt i stuen? Kan du få hende til at hente en pose godbidder og lægge den i en kuffert?

Eller da hun stjal æblet fra Cecilie Hother i FriHuset. Ingen af os vidste helt, hvad vi skulle sige for kameraet kørte, så vi lod alle som ingenting – at det skam var planlagt… 🙂

Jo, der er så mange ting at blive glad over – sammen med mine hunde, med min familie, venner – eller bare mig selv.

Vi er alle heldige. Heldige at være her i Livet.

Vi skal huske på, at vi kun er her denne ene gang, så forspild den ikke med at være sur og negativ. Alt er ikke lutter-lagkage hele tiden, det påstår jeg ikke. Jeg har skam også dårlige dage og tider, men de får ikke lov at tage overhånd, så minder jeg mig selv om, at jeg har så meget at være glad for, minder mig selv om, at:

Jeg er heldig !

Liv - lånt fra nettet

Chili i “For Godt Til At Være Sandt”

Mocca i “Revolver” (8.20 min. inde i programmet)

Mocca i “Revolver” om kontanthjælpsreformen

Mocca i “Lorry”

3 thoughts on “Jeg er heldig

  1. Du har fuldstændig ret, Christina – der er så mange ting man kan glæde sig over, men det er så let at falde i grøften med brok og utilfredshed.
    I dag har jeg glædet mig over det skønne solskinsvejr og de små bøgetræer i underskoven hvor de lyser op med deres lysegrønt
    nye blade 🙂

Kommentér gerne, tak: