Tanker

Livet er herligt

Sidder på en raktet nu
med blomster i vores hår
og solen den bare brænder
og læger alle sår

En af mine veninder i gymnasietiden havde dette vers stående alle steder. Det brændte sig bare fast i min hukommelse og jeg kan stadig nynne melodien indimellem. En sød sang af Nikolaj og Piloterne.

Ved ikke, hvad det er, der gør det, men synes bare at de 4 linier er så gode, de gør mig glad…

OG lige nu! Lige i denne tid – har jeg det som om, jeg sidder på en raket – måske ikke med blomster i håret – men alt omkring mig blomstre… Solen skinner – det meste af tiden – og det hjælper på de sår (sorger), jeg har båret på.

Så lige nu – er livet bare herligt.

Damhussøen

Jeg er sjældent god til spontane ting – kan godt lide, at der er lidt planlægning – men for pokker da, hvor er det også bare så sindssygt dejligt, når man for en gangs skyld bare gør noget – uden at tænke…

Jeg har gjort det en del her på det sidste. Været spontan! Ikke tænkt så meget!

Efter jeg måtte sige farvel til min skønne bedste ven Chili, har jeg ganske enkelt ikke kunne holde ud at sidde hjemme – så gang i mig med at finde på noget.

– og hvor er det sjovt som en pludselig indskydelse – en spontan ide – kan gøre en dag helt speciel og hyggelig. Lidt glad-i-låget agtig. 🙂

Forrige weekend havde en veninde lagt et opslag på Facebook. Hun og det kor – Baobab – som hun synger i, skulle synge ved Ankeret i Nyhavn…

Jeg har før hørt dem synge i en kirke – og det lyder fantastisk. De synger afrikanske sange og kan faktisk prale af at have sunget ved Desmond Tutus 80 års fødselsdag – særligt inviteret af ham selv… Det’ flot!

Nå men jeg så opslaget og tænkte, det kunne da være meget sjovt – men tænkte også: ai det må blive en anden gang, det orker jeg slet ikke – at tage til Nyhavn i Kbh i morgen – allerede…

Med den tanke lagde jeg mig til at sove…

Da jeg vågnede lørdag morgen, strejfede tanken mig igen, men vendte mig om på den anden side og tænkte: bare lige et par timer mere. Det går nok…

Så mærkede jeg lige den der prikken på skulderen: Hallooo Frk. Fedesen afsted

BaobabI løbet af to timer fik jeg gjort mig klar, sms’et til min mor, om hun ville med, inviteret min tante med, som egentlig bare ringede for at høre, hvordan det gik.

I løbet af to timer sad vi alle i metroen på vej til en helt fantastisk sommerdag. Først sang i Nyhavn, så brunch i Skuespilhuset, så fik vi brugt en masse penge på Strøget, oset i Torvehallerne og drukket elendig caffe latte…

Dovneri blev vendt til en skøn dag.

Det gjorde mig glad-i-låget agtig. Skørt ord, men det passer fantastisk… 🙂

Denne weekend skulle jeg besøge mine to skønne Stjerner – mine nevøer – og selvfølgelig også min søster og svoger. Det var ikke en helt spontan idé, men absolut glad-i-låget blev jeg også denne gang. De to nevø-guldklumper betyder så meget for mig. Elsker at følge dem, alt det de lærer på ingen tid. Det går så stærkt. Heldigvis ser jeg dem tit, så jeg kan følge med. Det er dejligt.

Stjernerne og migJeg skulle overnatte og det betyder godnat-læsning for ældste Stjernen. Han har en lille smule svært ved at sove for tiden, så jeg måtte meget bestemt sige til ham, at det var to historier og så sovetid.

Den ene historie måtte han gerne sidde op og lytte til, men til den næste skulle han så lægge sig ned. Det gad han jo selvfølgelig ikke…

Jeg er altså absolut ikke inde i det der med børneopdragelse eller pædagogik, så jeg ved ikke, om det var helt forkert, da jeg sagde til ham:

Hvis du ikke lægger dig nu, så går jeg ud...

Knægten kigger på mig, lægger hovedet lidt på skrå og svarer:

Mosteeeer – det ka’ du jo ik’… Du ka’ jo ik’ gå… Dine ben er alt for gamle…

Hvad fanden gør man her?

Jeg ‘døde’ af grin… Tænk at en 3 1/2 årig gut, har svar på rede hånd…
Damn det bli’r vanskeligt, når han bliver teenager…

Søster og yngste StjerneVågnede m e g e t tidligt til morgenkvidder fra yngste Stjernen. Han sad i vindusekarmen og med meget bestemt tone forklarede ham min søster, hvordan det der bagening af frisk franskbrød skulle foregå…Knægten er 1 1/2 år – det er yderste vanskeligt at forstå, hvad han siger, men han ved det!

Total glad efter endnu et skønt besøg hos dem.

Lørdag stod på housewarming hos en sød veninde og hendes kæreste. Dejligt at de har fundet hinanden, fået lejlighed og venter barn. Det kan man da også kun blive glad-i-låget af på deres vegne.

Søndag – endnu et besøg hos søde venner. Hjælp til bilen mod en middag. Fantastisk tilbud og kæmpe hjælp. Skønt at man kan hjælpe hinanden. Selvom jeg kan ikke gøre så meget for dem, så – lidt eller meget – det er ligegyldigt, når bare man forsøger. Endnu en grund til glad-i-låget stemning.

Nu er det næsten blevet et helt dagbogs-skriv, måske lidt for meget, så slutter med i går. Der har simpelt hen bare være så mange ting at være glad over, så ville gerne dele. 🙂

– eller måske – der kommer lige en enkelt ting fra i forgårs.

Jeg havde en aftale, glædede mig vanvittig meget til den, men den blev aflyst… Jeg var total glad-i-låget hele dagen – lige indtil – aflysningen…

Bum!

Alt faldt ned – hele vejen ned… Der var langt ned… – og så alligevel ik’…

Intet er så skidt – at det ikke er godt for noget... Er ikke altid enig, men jeg fik tænkt. Jeg fik vendt det med en god veninde… Og solen skinner sgu stadig udenfor, fuglene synger – og livet går videre…

Og så slutter jeg med i går! 🙂

Tog mig sammen – en spontan idé 😉 – susede en tur rundt om Damhussøen – alene… For første gang siden jeg sagde farvel til min prinsesse Chili…

Tænkte på alle de ting, som er sket det sidste stykke tid – alt det som sker i øjeblikket og alt det som skal ske.

1 uge til besøg hos to skønne mennesker, debuten på vores foredrag, vanvittig mange sommerfugle i maven.

11 dage til start på ny TeamTræning og mødet med en ny dejlig servicehund. Et nyt møde og forhåbentlig en start på et nyt og helt særligt venskab.

– plus alt det andet som kommer til indimellem – spontant eller planlagt – det er ligemeget – det er glædeligt alligevel…

Glad-i-låget fløj jeg afsted på raketten
med blomster i græsset
solen brændte
og jeg mærkede / mærker glæden – igen

 

Livet er herligt!

Kommentér gerne, tak: