Lidt af hvert

Vild med blæk

Jeg har altid været fascineret af tatoveringer. Helt tilbage fra min farfars tid. Han havde de traditionelle sømands tatoveringer. Det var sejt!

For 4 år siden begyndte jeg at se et program i tv om tatoveringer: Miami Ink.

Det gjorde min fascination endnu større. Synes det kan være en smuk måde at pynte sin krop på. Der er mange meninger omkring tatoveringer – smag og behag – jeg kan lide dem.

IMG_8592

Selvfølgelig er det noget man skal tænke over. Grundigt og meget nøje – for det er jo ikke bare sådan lige til at få ændret.

I “Miami Ink” er der virkelig mange rørende historier bag tatoveringerne, så jeg begyndte at tænke, om jeg havde én speciel. Dengang kom jeg i tanke om en masse, men senere hen er jeg begyndt at tænke, at der egentlig ikke behøver være den helt store historie bag, bare man er glad og sikker på det, man får lavet.

– men jeg overvejede min første tatovering virkelig meget og til sidst var jeg helt sikker.

UglenDet skulle være en ugle. Synes ugler er helt særlige. De har det der kølige overblik. De sidder bare der – helt oppe i træet – skuer ud over verden med den største ro.

Jeg har altid være glad for fugle i det hele taget. Har haft fugle siden jeg var barn. Elsker at de altid er glade og livlige. Der er hele tiden liv omkring dem.

Men uglen? Den sidder bare der, som en majestæt.

Jeg har et helt særligt barndomsminde. Jeg blev kørt i børnehave sammen med 3 – 4 andre børn af den samme chauffør. Hver fredag havde vi ’druk’ fredag. Der stoppede chaufføren Kurt og købte cacaomælk til os alle. En herlig afslutning på ugen. Altid holdt vi det samme sted. På hjørnet af Frederiksborgvej og Tuborgvej. Her sidder den største ugle. En kæmpe statue.

Jeg husker den så tydeligt helt tilbage fra dengang – den gjorde virkelig indtryk på mig – det gør den stadig – for den sidder der endnu.

Så da jeg besluttede mig for, at jeg skulle have en tatovering, var det helt klart:

– det skulle være en ugle.

Tattoo ugleJeg blev rigtig glad for min første tatovering, så det førte til en mere.

Hvad skulle det så være? Jeg fandt hurtig ud af det. Jeg skulle selvfølgelig have nogle hundepoter for min kære bedste ven Chili.Chilis poter

Jeg ved ikke, hvad der sker, men når man får lavet en tatovering, så sidder man næsten med det samme og spekulerer over, hvad den næste skal være.

I 2011 gennemgik jeg en kæmpe operation, fik lavet en masse ting i min nakke. Det var en operation, der var meget hård at komme igennem og ovenpå, men som jeg før har skrevet, jeg nægter at give op – det gjorde jeg heller ikke denne gang.

Da jeg var kommet mig helt, fik jeg ideen til endnu en tatovering. Det skulle selvfølgelig være en skytsengel, der ‘holder om’ arret i min nakke og passer på de ting, der er lavet.

Jeg ville gerne finde en anden tatovør. Min kusine havde været hos Christian, der har Tattoo Nation, og hun var rigtig glad for det, han havde lavet. Så jeg bestilte en tid.

Det er jeg rigtig glad for!

Skytsfugl

Christian lavede den sødeste tatovering på min ryg. Min helt egen specielle skytsfugl, som holder vingen beskyttende om mit ar – og med teksten, som siger det hele: Carpe Diem – grib dagen – lev i nuet!

De ord er vigtige for mig, det er det, jeg prøver at gøre hver dag. Vi skal huske, at vi kun er her denne ene gang. Vi kan ikke lave det om. Så det gælder om at få alt det ud af det, som vi gerne vil. Meget kan lade sig gøre, så længe man tør, vover og gør et forsøg.

En tattoo, to, tre, fire … Jeg er grebet… NU må jeg snart stoppe… 😉

Det nytter selvfølgelig heller ikke at tage på en kæmpe messe: Copenhagen Ink Festival.

Det kom jeg til…

Så bliver man da endnu mere grebet – og når man så til og med møder selveste Ami James fra “Miami Ink” programmerne, så MÅ man bare have en tatovering mere… 😉

IMG_8884
Ami James fra “Miami Ink” og mig

– så ny tid hos Christian!

Denne gang var jeg også helt sikker på, hvad det skulle være. Jeg ville have tilføjet lidt mere til min arm, som i forvejen har lidt – det har Christian også tatoveret… 😉 Armen

Initialer for mine højt elskede nevøer.

Mit stjernetegn og sommerfugle.

Jeg ville have mit yndlings citat skrevet på min arm: Smilet er den korteste vej

– har altid haft det citat som mit yndlings. Sagt af Victor Borge som jeg er stor fan af.

Hvor havde han dog ret. Smilet er den korteste vej … – det gælder altid. Sådan! Hvis man finder smilet og husker på at bruge det, så er alting meget lettere. Jeg siger ikke, at man bliver evig glad af at smile, men det hjælper virkelig…

Smil

– og så skulle jeg selvfølgelig have en helt særlig!

En blomst og hjerter til minde om min dejlige Chili, som jeg savner så ubeskriveligt meget.

Blomsten – en gerbera – er min favorit. Jeg fik en buket blomster fra min søde familie den dag Chili blev aflivet. Jeg tog et billede af den ene blomst og tog det med til Christian.

Nu har jeg den og to søde hjerter.

Chilis hjerter

Det smukkeste minde!

Endnu engang tak til Christian fra Tattoo Nation for mine super flotte tatoveringer. Det er altid hyggeligt at komme i butikken til snak, grin, hygge – og smerte… Så sådan lidt trist at det er min sidste tatovering… Eller altså – måske – ikk’?! Det kan jo være… Intet kan udelukkes… Man ved jo aldrig …

…dukker der flere ideer op? 🙂

 

https://tanketrolden.dk/min-tanketrold/ ‎

https://tanketrolden.dk/min-bedste-ven…hund-min-chili/ ‎

 

2 thoughts on “Vild med blæk

 1. Tatoveringer er facinerende. Jeg fik lavet en (ikke særlig køn) tatovering af mit stjernetegn på venstre skulder da jeg var 18 år gammel… Da mine børn kom til nogle år senere fik jeg et orientalsk kærlighedstegn sat på brystkassen. Og nu skulle det være slut! Eller, det skulle det så ikke alligevel. Da jeg er af samisk afstamning, har den samiske kultur altid betydet meget for mig. Under et besøg i Nordnorge for nogle år siden fik jeg en “åbenbaring”. Jeg skulle da have noget samisk på kroppen. Som sagt, så gjort. En samisk sol, fundet på nogle gamle runer i det nordlige skandinavien, pryder nu min højre skulder. Og nu skal det være slut – måske!

  Jeg går og tumler lidt med en ide, og jeg har fået en tegner til at lave nogle skitser… Nu må vi se, hvornår tiden er inde til den næste…

  Tak for historien om dine tatoveringer, de er virkelig flotte, og det at det er velovervejede tatoveringer kan jeg godt li’. Du tænker over, hvad der skal pryde din krop resten af livet…

  1. Hej Bjarne

   Tusind tak for din besked og de søde ord. 🙂

   Uhh ha ja, jeg kender alt for godt til det der med at få ‘åbenbaringer’ – nye ideer – og overbevisninger om, at det liiiiige netop er den, der skal være den sidste tatovering … måske … 😉

   Held og lykke med projekt ny tegning og tatovering.

   – og endnu engang tak for din søde besked og fordi du gider læse mine skriv!

   Hav en god aften.

Kommentér gerne, tak: